Gelaagd glas

Wij zijn al ruim 10 jaar specialisten in een groot assortiment aan gelaagd glas

Gelaagd glas

Gelaagd glas, wat is het eigenlijk? Gelaagd glas bestaat uit meerdere op elkaar gesmolten glasplaten waar een speciaal folie tussen is geplaatst. Dit folie voorkomt dat het raam uiteenvalt bij een breuk. Gelaagd glas is een verstandige keus tegen inbraak en bezit tevens een hoge isolatiewaarde.

Kenmerken Gelaagd glas

Gelaagd glas is niet hetzelfde als dubbel glas. Waar met dubbel glas 2 losse glasplaten worden bedoeld met een laag lucht of edelgas ertussen, bestaat gelaagd glas uit 2 of meer op elkaar geplaatste glasplaten met daartussen een speciale kunststof folie. De glasplaten en folie zijn onder grote hitte aan elkaar gesmolten. Het glas zit dus vast aan het doorzichtige folie, dat moeilijk kapot is te krijgen. Hierdoor ontstaat het effect dat u misschien wel herkent van een autoruit (ook altijd gelaagd): komt er bijvoorbeeld een steentje tegenaan, dan zal niet de hele ruit breken, maar alleen een ster of barst ontstaan. Het grote voordeel van gelaagde beglazing is dus dat het ook bij harde stoten of botsingen vrijwel nooit als geheel zal breken. Gelaagd glas wordt dan ook vaak veiligheidsglas genoemd.

Toepassingen Gelaagd glas

Kiest u voor gelaagd glas al dubbele beglazing of HR++glas dan profiteert u van uitstekende isolerende eigenschappen. Het grote voordeel van isolerende ramen is de besparing op uw stookkosten. Een overgang van enkel glas naar het tegenwoordig populaire HR++ glas levert u al snel een jaarlijkse besparing op tot wel € 260. Ook op het gebied van geluidsisolatie doet gelaagd glas niet onder voor standaard isolatieglas.

Gelaagd glas

Soorten Gelaagd glas

Soorten Gelaagd glas