Gehard glas

Wij zijn al ruim 10 jaar specialisten in een groot assortiment aan Gehard glas

Gehard glas

Voor de beste kwaliteit gehard glas moet u bij J Gouw Beglazing & Onderhoud zijn, wij leveren gratis op locatie. Gehard glas is ideaal voor plaatsen waar glas snel kan breken, omdat het vijf keer zo sterk is als gewoon glas van dezelfde dikte. J Gouw Beglazing & Onderhoud kan gehard glas in verschillende diktes leveren. Op deze pagina kunt u de mogelijkheden bekijken. U profiteert daarbij van scherpe prijzen, zoals onze voordelige HR glas prijs. Klik op een artikel om de maten in te voeren.

Kenmerken Gehard glas

Door de spanningen in het glas valt het glas bij breuk niet uiteen in onveilige scherven, maar ontstaan er bij breuk veilige (onscherpe) korrels wat de kans op ernstig lichamelijk letsel bij glasbreuk verkleint. Het meeste glas dat wij leveren, is daar waar noodzakelijk of gewenst, verkrijgbaar in geharde uitvoering.

Toepassingen Gehard glas

Gehard veiligheidsglas heeft een thermische behandeling ondergaan om de weerstand ervan te vergroten. Normaal gesproken is het vijf keer sterker dan gewoon glas. Een gehard glas van 8 mm bijvoorbeeld is bestand tegen de inslag van een stalen kogel van 500 g vanaf 2 m hoogte. Wanneer dit glas breekt, valt het in fijne stukjes uit elkaar die in principe niet scherp zijn. Je kunt je dus niet snijden, wanneer een gehard glasplaat kapot gaat.

gehardglas

Soorten gehardglas

Soorten gehardglas